BAJDEN PRIZNAO ZAŠTO NE PROGNOZIRA REZULTAT: Sujeveran sam, ali čujem da je ogromna izlaznost! (VIDEO)
Foto: AP / Carolyn Kaster

neizvesno

BAJDEN PRIZNAO ZAŠTO NE PROGNOZIRA REZULTAT: Sujeveran sam, ali čujem da je ogromna izlaznost! (VIDEO)

Planeta -

Kandidat opozicione, Demokratske stranke za predsednika SAD, Džozef Bajden rekao u utorak dok je glasanje odmicalo, da ne bi da daje prognoze o ishodu izbora sve dok ne istekne i poslednji sat glasanja.

Novinarima je u Delavareu Bajden (77) rekao da je "sujeveran", ali da se "nada" jer je od svojih pomoćnika čuo da je "ogroman odziv" mlađih glasača, žena i starijih Afroamerikanaca u Džordžiji i na Floridi.

Rekao je da je to "dobar znak iz baze koja me podržava - ali videćemo", dodavši: "Toliko je neizvesno" u nizu saveznih država.

Bajden je bo uzdržan prema mogućnosti da komentariše rezultate u izbornoj noći, čak i ako predsednik Donald Tramp pretegne po broju glasova:

"Ako večeras bude nečega da se kaže, reći ću, a ako ne bude, sačekaću dok se sutra ne prebroje glasovi".

Bajden je u poslednjim satima predizborne kampanje bio u svom rodnom gradu, Skrantonu, u Pensilvaniji, i u Filadelfiji gde je posetio omladinski centar i plivalište u kojem je radio kao dečak.

foto: AP / Carolyn Kaster

''Imaćemo više ljudi koji će glasati ove godine nego bilo kada u američkoj istoriji'', rekao je Bajden okupljenim pristalicama na izbornom skupu u Filadelfiji, u saveznoj državi Pensilvanija.

Kako prenosi CNN, Bajden je kazao da je dobio informaciju da se očekuje da će na izborima glasati više od 150 miliona građana.

Bajden je dodao da je veliki odziv birača starosti od 18 do 30 godina, kao i da su, prema informacijama koje je dobio, ''do sada 54 odsto glasača bile žene''.

Kurir.rs / Beta, Tanjug, Foto: AP / Carolyn Kaster

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track