IZBORNA TRKA SE SVELA NA OVE AMERIČKE DRŽAVE! Analiza BBC: Sve oči uprte su u njih! Ko će odneti pobedu?
Foto: Profimedia/JIM WATSON/AFP

IZBORI U AMERICI

IZBORNA TRKA SE SVELA NA OVE AMERIČKE DRŽAVE! Analiza BBC: Sve oči uprte su u njih! Ko će odneti pobedu?

Planeta -

Izborka trka za predsednika SAD-a svela se na par ključnih država: Arizonu, Džoržiju, Viskonsin, Mičigen i Pensilvaniju.

BBC u svojoj analizi podseća da Arizona, po svemu sudeći, naginje Bajdenu, što znači da bi demokratski kandidat morao osvojiti još dve od tri ključne države - Viskonsin, Mičigen i Pensilvaniju - kako bi osigurao pobedu.

Posljednji rezultati pokazuju da je Džo Bajden preuzeo vođstvo u Viskonsinu, iako je prednost vrlo mala - oko 10 hiljada glasova. No, veliki deo glasova koji još nisu prebrojani mogao bi ići u korist demokratima, možda dovoljno da mu donesu pobedu.

U Džordžiji kasne rezultati zbog pucanja cevi za vodu

U Pensilvaniji se mora prebrojati više od 1.4 miliona glasova, što bi moglo potrajati danima. Veliki gradovi poput Detroita u Mičigenu i Milvokija u Viskonsinu još uvek nisu prebrojali i prijavili sve glasove, a oni će gotovo sigurno ići u korist demokrata, navodi BBC.

Što se tiče Džorždije, tu je sve moguće. Ono što se sinoć činilo kao sigurna Trampova pobeda sada je mrtva trka, piše BBC, dodajući kako rezultati iz Atlante, velikog grada u Džordžiji, kasne zbog pucanja cevi za vodu na lokaciji na kojoj se broje glasovi.

Pobeda demokrata u Džordžiji bi značila da Bajdenu treba pobeda u samo jednoj od tri države srednjeg zapada - Viskonsinu, Mičigenu ili Pensilvaniji.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track