STRANI MEDIJI O IZBORIMA U SAD: Ovo je majka svih bitaka i Amerikanci su to shvatili! Traje mrtva trka između Trampa i Bajdena
Foto: Profimedia/Pavlo Gonchar/Zuma Press

napeto

STRANI MEDIJI O IZBORIMA U SAD: Ovo je majka svih bitaka i Amerikanci su to shvatili! Traje mrtva trka između Trampa i Bajdena

Planeta -

Američki predsednički izbori, na kojima se pobednik još uvek ne zna i moguće je da se neće znati danima ili čak nedeljama, su udarna vest u svim svetskim medijima.

BBC je objavio zanimljiv pregled naslova i izjava iz stranih medija o izborima na kojima Amerikanci biraju između Donalda Trampa i Džozefa Bajdena.

Trenutnu situaciju u SAD-u jedan je ruski TV voditelj opisao kao "ludilo zvano američki izbori", dok su indijske novine Ekspres raspoloženje u najmoćnijoj državi sveta opisale kao "Sjedinjene Države Anksioznosti".

"Atmosfera je naelektrisana. Traje mrtva trka Trampa i Bajdena, obojica pripremaju pobednički govor", izvestila je ukrajinska televizija Inter.

Iranska televizija o "pretnji građanskim ratom"

Na iranskoj državnoj televiziji Press TV puno govore o "pretnji građanskim ratom", a jedan voditelj je rekao da, za one koji izbore posmatraju spolja, oni izgledaju zastrašujuće.

Kineski državni mediji, ali i mnogi drugi njuz kanali u Aziji, naglašavaju mogućnost nemira u SAD-u s obzirom na to da konačni rezultat izbora neće biti poznat još neko vreme.

Popularni nemački tabloid objavio je: "Sve više posmatrača koji su ranije očekivali jasnu pobedu Džoa Bajdena sad se pita: Može li Tramp ipak pobediti?"

"Ovo je majka svih bitaka i Amerikanci su to shvatili", napisao je kolumnista u francuskom Mondu.

Egipatski mediji naglasak su stavili na istorijsko visoku izlaznost na američke predsedničke izbore.

Arapski mediji ističu neizvesnost izbora, a državna saudijska televizija navodi kako bi mogli proći još dani pre nego što rezultati budu poznati.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track