Asad rešen da očisti zemlju od terorista

Iran uz Siriju

Asad rešen da očisti zemlju od terorista

Planeta -
Sirijski narod i njegova vlada su odlučni da očiste zemlju od terorista i potuku ih, poručio predsednik Asad

DAMASK - Sirijski predsednik Bašar Asad izrazio je danas rešenost da uguši pobunu protiv svog režima, koja traje skoro 17 meseci, javila je sirijska državna agencija Sana.

"Sirijski narod i njegova vlada su odlučni da očiste zemlju od terorista i potuku ih", rekao je Asad u susretu s iranskim izaslanikom Saidom Džalilijem. Dažlili koji je izaslanik iranskog vrhovnog vođe Alija Hamneija, stavio je do znanja da će Iran ostati na strani sirijskog režima."Iran nikada neće dozvoliti da se slomi osovina otpora čiji je glavni stub Sirija", rekao je Džalili, a prenela sirijska agencija Sana.

Sirijska televizija je ranije danas javila da su Asad i Džalili razgovarali o "bilateralnim odnosima" kao i o "situaciji u regionu". "Rešenje za krizu u Siriji mora da dođe iz same zemlje i kroz nacionalni dijalog, a ne intervencijom sila sa strane", rekao je Džalili, a prenela iranska televizija na arapskom Al-Alam. Teheran je glavni saveznik Sirije u regionu i optužuje SAD, Saudijsku Arabiju, Katar i Tursku da pomažu sirijske pobunjenike u rušenju Asadovog režima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track