ITALIJANSKI NAUČNIK O KORONI Pogodio je kada će početi drugi talas, a sada ima novo predviđanje: Evo kada će prestati pandemija
Foto: Profimedia/Duilio Piaggesi/IPA/Sipa Press

KOVID-19

ITALIJANSKI NAUČNIK O KORONI Pogodio je kada će početi drugi talas, a sada ima novo predviđanje: Evo kada će prestati pandemija

Planeta -

Pandemija kovida-19 će prestati tek između aprila i maja naredne godine, tvrdi italijanski naučnik, profesor univerziteta u Napulju, Frančesko Sanino.

On rukovodi grupom naučnika i istraživača koji su već ranije, koristeći se matematičkom metodom, prognozirali da će novi talas pandemije biti između oktobra i novembra.

- Naše procene su se pokazale visoko pouzdanim, očekivali smo da će vlada uvažiti rezultate do kojih smo došli i preduzeti na vreme odgovarajuće mere, ali na žalost nije bilo tako - rekao je za list "Il Fato Kotidijano" profesor Sonino.

Prema novim procenama koje su objavljenje u naučnom časopisu "Sajantifik Riport", u Italiji bi moglo biti oko osam miliona zarazenih od korona virusa.

Profesor Sonino tvrdi da smo sada tek na početku drugog talasa pandemije korona virusa i da će se efikasnost mera koje se sada preduzimaju pokazati tek za nekoliko sedmica.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track