DOK U JERMENIJI BUKTE NEREDI, AZERBEJDŽANCI SLAVE KRAJ RATA U KARABAHU Izašli na ulice zbog "istorijske pobede", vijore se zastave
Foto: Profimedia/ Gavriil Grigorov/TASS

kraj borbi u nagorno-karabahu

DOK U JERMENIJI BUKTE NEREDI, AZERBEJDŽANCI SLAVE KRAJ RATA U KARABAHU Izašli na ulice zbog "istorijske pobede", vijore se zastave

Planeta -

Nakon sporazuma s Jermenijom o okončanju sukoba u Nagorno-Karabahu građani Azerbejdžana izašli su na ulice kako bi proslavili za njih veliki uspeh.

Posle okončanja sukoba i potpisa primirja, reakcije iz Azerbejdžana i Jermenije su u potpunosti drugačije. Dok u Jermeniji bukte neredi i nezadovoljstvo zbog sporazuma, Azerbejdžanci su izašli na ulice i proslavili, za njihov narod, istorijsku pobedu.

Hiljade građana se okupilo na glavnom trgu u Ganji, drugom po veličini gradu u Azerbejdžanu te su uz ples i muziku proslavili potpisivanje sporazuma. Mnogi od njih nosili su pored zastava Azerbejdžana i zastave Turske te su poručili kako su te dve države bratske.

Pored zastava Turske, mnogi u Azerbejdžanu proslavili su pobedu i uz zastave Izraela kao znak zahvalnosti što je ova država bila uz njih u teškim vremenima.

Upravo je pomoć Izraela pre svega u vojnoj opremi i naoružanju bila prema mnogim analitičarima, ključ pobede Azerbejdžana u sukobu sa Jermenijom.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track