REPUBLIKANCI DIŽU GLAS: U Džordžiji zvaničnici stranačke posmatrače poslali kući, pa nastavili brojanje! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/CHRIS ALUKA BERRY

skandal

REPUBLIKANCI DIŽU GLAS: U Džordžiji zvaničnici stranačke posmatrače poslali kući, pa nastavili brojanje! (VIDEO)

Planeta -

Dejvid Šefer, predsedavajući Republikanske stranke iz Džordžije, oglasio se u ponedeljak na Tviteru kako bi nagovestio da su izborni zvaničnici u okrugu Fulton pokušali da izvedu prevaru u izbornoj noći.

On je rekao da su okružni izborni zvaničnici rekli „medijima i našim posmatračima da zatvaraju tabelarni centar u State Farm Areni u 22:30. u izbornoj noći samo da bi se tajno brojanje glasačkih listića nastavilo do 01:00 ujutru.“

Nastavio je, „Niko ne spori da su službenici za izbore u okrugu Fulton lažno najavili da će brojanje glasačkih listića prestati u 22:30. Niko ne spori da su okruzi Fulton izabrani zvaničnici nezakonito nastavili brojanje glasačkih listića nakon što su naši posmatrači napustili centar. “

Časopis Atlanta Journal-Constitution izvestio je u ponedeljak da izborni zvaničnici u državi nisu pronašli nikakve dokaze o nedozvoljenim postupcima. Izveštaj lista navodi da je bilo slučajeva „manjih problema“ uzrokovanih ljudskom greškom.

Ričard Beron, šef izbora u okrugu Fulton, rekao je za Journal-Constitution da je otprilike u 22:30 poslao kući skoro sve svoje radnike u izbornoj noći. List je rekao da su posmatrači GOP-a „mislili da je sve urađeno za noć“. Ali šačica šaltera ostala je do 1 ujutro, zajedno sa državnim posmatračem, da bi izbrojala glasove. Beron je rekao za list da su repulikanci bili dobrodošli da posmatraju.

Šafer je rekao da vas mediji "prosvećuju" kada tvrde da nije bilo dokaza o "nepravilnostima na izborima".

Predsednik Tramp se živo zainteresovao za ovu državu i prisluškivao je republikanskog kongresmena Daga Kolinsa, R-Ga., koji je retvitovao Šaferov post. Kolins je rekao da je uveren u „nepropisno sakupljene glasačke listiće i druge nepravilnosti koje će dokazati“ da je Tramp pobedio u državi.

Okrug Fulton u subotu je započeo ponovno skeniranje nekih glasova prebrojanih u petak.Zvaničnici rekli su da su primetili da neki glasački listići nisu pravilno prebrojani ili skenirani.

Kurir.rs/Fox news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track