OBAMA POKAZAO PRAVO LICE U MEMOARIMA: Evo kako je nazivao svetske moćnike, najgore prošao Putin!
Foto: Profimedia / Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool, EPA, EPA/Tannen Maury

bruka

OBAMA POKAZAO PRAVO LICE U MEMOARIMA: Evo kako je nazivao svetske moćnike, najgore prošao Putin!

Planeta -

Bivši predsednik SAD Barak Obama će uskoro objaviti memoare u kojima je dao maha svojim literarnim talentima, govoreći o političarima i liderima drugih zemalja.

Na primer, Nikola Sakrozi se, prema njegovim rečima, prsi kao svadljivi petao. A Putin ga podseća na čikaškog moćnika koji živi po zakonima ulice, mada je „fizički neugledanˮ.

U memoarima pod naslovom „Obećana zemljaˮ bivši predsednik SAD Barak Obama opisao je Putina kao „fizički neuglednogˮ čoveka, objavio je britanski list Daily Mail.

Između ostalog, na 768 stranica svojih sećanja Obama se prepustio emocijama pišući o političarima i liderima drugih zemalja sa kojima se susretao tokom osam godina koje je proveo na čelu države. Na primer, tadašnji predsednik Francuske Nikola Sarkozi se, prema njegovim rečima, prsio kao svadljivi petao.

Senator republikanske partije iz Kentakija Mič Mekonel „nije imao harizmu ni interesovanje za politiku, što je, ipak, uspevao da nadomesti svojom disciplinom, racionalnošću i drskošćuˮ u borbi za vlast. A senator Južne Karoline Lindzi Grem, takođe republikanac, prema Obaminim rečima, podsećao je na momka iz špijunskog trilera koji „obmanjuje sve kako bi spasao svoju kožuˮ.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, prema Obaminim rečima, izgleda kao žestok čikaški moćnik koji živi po zakonima ulice, mada je „fizički neugledanˮ.

Obama takođe tvrdi da navodno zna za pokušaje Rusije da se umeša u američke izbore 2016. godine.

Kurir.rs/Russia Beyond

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track