NOVI DOKAZI IZBORNE KRAĐE U SAD: Donald Tramp objavio kako su pumpani glasovi za Džoa Bajdena!
Foto: EPA / TRACIE VAN AUKEN

američki izbori

NOVI DOKAZI IZBORNE KRAĐE U SAD: Donald Tramp objavio kako su pumpani glasovi za Džoa Bajdena!

Planeta -

Donald Tramp izneo je nove navode u prilog svojoj teoriji o velikim nepravilnostima koje su se dogodile nakon izbora 3. novembra, povezujući i prenoseći niz saopštenja analitičara podataka Džastina Harta, koje govore o velikom naglom povećanju glasova u korist Džoa Bajdena, koji se dogodio u ključnim državama.

„Koristiću ove kartice u sudskom postupku. Izbori su bili prevara “, napisao je Tramp u petak ujutro, nakon čega se zahvalio Hartu na informacijama.

Na grafikonu koji prikazuje rezultate izbora u Mičigenu, koristeći podatke za koje se tvrdi da su uneti pojedinačno iz Njujork Tajms, Hart ističe da je Trampov udeo glasova u državi, kako se približavao jutru 4. novembra, postepeno opadao sa skoro 55 procenta na manje od 49 procenata. Ali od ukupnog broja od 149.772 glasa zabeleženih u 6:31 sati, čak 134.886 (ili 96 odsto) pripalo je Bajdenu.

Dan ranije, Tramp je na Tviteru objavio još jedan Hart-ov grafikon koji prikazuje sličan fenomen koji se dogodio u Viskonsinu. Podaci i ovde zasnivaju se na pojedinačnim vremenskim oznakama Njujorka i pokazuju kako je Tramp vodio Bajdena veći deo noći pre „dodavanja glasova“, koji se dogodio u 03.42, nakon čega je Bajden je dobio novih 143.379 glasova, što je dovelo do doslovnog izjednačenja.

„Pogledajte situaciju koja se dogodila u Viskonsinu! Dan NAKON izbora, Bajden je dobio dodatnih 143.379 glasova u 03.42, kada su saznali da gubi. Ovo je neverovatno! " Tramp je napisao na Tviteru.

Američki „mejnstrim“ mediji odmah su predvideli da će Bajden osvojiti 26 glasova u Mičigenu i Viskonsinu. Dalje, mediji su izvestili da je demokratski kandidat navodno pobedio Trampa u tim državama sa 50,6 na 47,8 odsto u prvoj i 49,6 do 48,9 posto u drugoj, sa pobedničkom maržom od 155.629 glasova, odnosno 20.608 glasova razlike.

Tviter je današnje Trampove najave opisao kao „navod o izbornoj prevari, koji je već osporen“. Podaci koje je koristio Hart tek treba da budu nezavisno provereni. Hart je samozvani analitičar podataka, informativni arhitekta i saradnik kompanije Rational Ground, informativnog projekta povezanog sa Covid-19.

Iako su američki predsednički izbori održani 3. novembra, Tramp i dalje odbija da prepozna Bajdena kao konačnog pobednika, a advokati njegove kampanje optužuju lidere u gradovima kojima upravlja Demokratska stranka, ključnim državama na bojnom polju, da sprovode koordinisano i „Centralizovane“ kampanje prevara sa biračima. U četvrtak je Trampov advokat Rudi Điulijani rekao novinarima u Vašingtonu da je njegov tim okupio stotine svedoka i da je imao desetak svedočenja koja su svedočila o neregularnostima glasanja, nedostatku odgovarajućeg praćenja izbora, posebno na glasačkim listićima, i navodima o „obuci“. zvaničnici koji su bili prisutni na biralištima.

Bajden, lideri demokrata i većina američkih „mejnstrim“ medija, kao i navodno neki republikanci, odbacili su navode o prevari, optužili Trampa za podrivanje demokratije i pozvali ga da ustupi mesto Bajdenu.

Mesecima pre izbora, Tramp se žestoko usprotivio glasanju putem pošte, opisujući takvo glasanje kao glasanje „van kontrole“ i „katastrofu“, tvrdeći da je mnogo lakše ukrasti, falsifikovati ili promeniti glasove nego što bi bilo sa registrovanim glasački listići u odsustvu i glasovi koji bi proizašli iz ličnog glasanja. U septembru su ga starije demokrate optužile da je pokušao da podrije veru u američki, demokratski proces, kao i da je napao glasanje putem pošte, što mu služi kao izgovor za ponovni ostanak na vlasti, iako je obećao nesmetan prenos vlasti na novoizabranog predsednika.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track