AMERIČKI MEDIJI O RUSKOM RAKETNOM SISTEMU TOS-2: Strašno novo oružje koje lako može da uništi bilo koji neprijateljski tenk VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/ Axx Military News

smrtonosno na bojnom polju

AMERIČKI MEDIJI O RUSKOM RAKETNOM SISTEMU TOS-2: Strašno novo oružje koje lako može da uništi bilo koji neprijateljski tenk VIDEO

Planeta -

Višecevni raketni sistem TOS-2 „Tosočka“ lako može uništiti bilo koji neprijateljski tenk, navodi američki časopis „Nešnal interest“, koji je sistem nazvao „strašnim novim ruskim oružjem“.

„Iako su mnoge države, uključujući Sjedinjene Američke Države, prestale da koriste raketne sisteme, Moskva je udvostručila napore da upotrebi ove sisteme na savremenom bojnom polju. Umesto sistema koje je koristila pešadija tokom oba svetska rata, Rusija je napravila TOS-1A 'Solncepek', višestruku raketnu platformu postavljenu na šasiju tenka T-72 za lansiranje termobaričnih projektila“, piše američki časopis.

Za razliku od svojih prethodnika, TOS-2 je baziran na šasiji točkova veoma prohodnog kamiona „Ural“.

„To mu daje izgled čuvenog raketnog sistema sa više lansiranih BM-13, koji je napravljen tokom Drugog svetskog rata pod imenom „Kaćuša“, navodi se u tekstu.

Višecevni raketni sistem TOS-2 je moderno oružje sa povećanim dometom gađanja, automatizovanim sistemima za lansiranje i kontrolu vatre. Vojska je pokazala borbenu snagu raketnih sistema na vežbama „Kavkaz 2020“. Termobarične rakete lako su pogađale ciljeve koji su simulirali oklopna vozila.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track