TRAMP POSLAO PORUKU GRAĐANIMA DŽORDŽIJE: Ako ne glasate za republikanske kandidate, pobediće socijalisti i komunisti
Foto: Profimedia/ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

sad

TRAMP POSLAO PORUKU GRAĐANIMA DŽORDŽIJE: Ako ne glasate za republikanske kandidate, pobediće socijalisti i komunisti

Planeta -

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp je pozvao stanovnike Džordžije da glasaju za republikanske kandidate za senatore jer će u suprotnom pobediti "socijalisti i komunisti".

Republikanski kandidati za senatore su Keli Loefler i Dejvid Perdue. Od ishoda izbora u ovoj američkoj saveznoj državi zavisi da li će Demokratska stranka imati većinu u oba doma Kongresa. Tramp se biračima obratio na predizbornom skupu u Džordžiji.

"Nikada se nije desilo da jedna država ima ovako važnu ulogu u izborima za Senat. Važno je da izađete i glasate. Ako ne glasate, pobediće socijalisti i komunisti", izjavio je.

Kako je kazao Tramp, socijalizam bi bio tek početak, a onda bi se uspostavila komunistička vlast. Za protukandidate Jona Osofa i Rafaela Varnocka je rekao da su "dva najekstremnija, krajnje leva, liberalna kandidata u istoriji".

Ponovio je stav da su predsednički izbori bili namešteni i da će on na kraju pobediti. Prema njegovim rečima, pokušaće se namestiti i izbori za senatore u Džordžiji.

Trenutni odnos snaga u Senatu je 50 naspram 48 u korist Demokrata. Za kontrolu ovog doma, koji čini 100 senatora, je potrebna natpolovična većina, prenosi Fox News.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track