PUTIN PORUČIO: Rusija spremna da sarađuje sa stranim partnerima na suzbijanju epidemije korona virusa
Foto: EPA/Alexei Druzhinin/Sputnik

ruski predsednik

PUTIN PORUČIO: Rusija spremna da sarađuje sa stranim partnerima na suzbijanju epidemije korona virusa

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je učesnike Međunarodne naučno-praktične konferencije o suzbijanju kovida 19 i drugih zaraznih bolesti i istakao da je Rusija spremna da sarađuje sa stranim partnerima na suzbijanju epidemije, navodi se u telegramu objavljenom na sajtu Kremlja.

„Želeo bih da potvrdim da je Rusija u potpunosti spremna za najširu moguću saradnju sa stranim partnerima u borbi protiv epidemije, za razmenu sakupljenog iskustva u prevenciji i lečenju. Kao što je poznato, naša zemlja je u najkraćem roku uspela da razvije efikasne sisteme za testiranje za dijagnozu novog virusa korona, kao i da napravi i registruje prve vakcine na svetu protiv kovida 19“, navodi se u saopštenju.

Ruski lider je primetio da se teško mogu preceniti aktuelnosti pitanja koja stoje na dnevnom redu konferencije. On je dodao da očekuje da će rezultati zajedničkog rada učesnika konferencije pomoći u spasavanju života i zaštiti zdravlja građana.

„Naučnici, lekari, zdravstveni radnici i radnici sanitarno-epidemioloških službe nalaze se na prvoj liniji u borbi protiv najveće pandemije u poslednjim decenijama izazvane kovidom 19. Druge infekcije, koje predstavljaju ozbiljnu pretnju milionima ljudi, i dalje zahtevaju odlučnu borbu“, dodaje se u saopštenju.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 68,5 miliona ljudi, od čega je više od 1,5 miliona ljudi umrlo. Trenutno u svetu ima više od 19,5 miliona aktivnih slučajeva kovida.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track