TIRANA KAO BOJNO POLJE: Slike protesta iz albanske prestonice obišle svet, sve je počelo ubistvom mladića (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA/MALTON DIBRA

prekršio policijski čas, pa platio glavom

TIRANA KAO BOJNO POLJE: Slike protesta iz albanske prestonice obišle svet, sve je počelo ubistvom mladića (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Više stotina Albanaca izašlo je u sredu veče na ulice Tirane zbog ubistva mladića Klodijana Raše (25) koji je prekršio policijski čas uveden radi suzbijanja korona virusa.

Raše je prekršio policijski čas i nije se zaustavio na zahtev policije.

Demonstranti, koji su prekršili zabranu okupljanja više od 10 ljudi, ubrzo su se sukobili sa policijom. Bacali su kamenice na policajce i na zgrade Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Skupštine Tirane.

1 / 8 Foto: EPA/MALTON DIBRA

Pokušali su i da upadnu u kompleks Vlade u kojem je kabinet premijera Edija Rame, ali ih je policija rasterala suzavcem.

Predstavnik policije u Tirani izjavio je da je najmanje devet policajaca povređeno i da su demonstranti oštetli nekoliko policijskih vozila.

Demonstranti tvrde da protest nije politički, ali su se među okupljenima mogle videti i pristalice opozicije. Demonstranti su zapalili i srušili okićenu jelu.

Demonstranti su uzvikivali „Rama, odlazi“ i „Ja sam Klodijan“.

foto: EPA/MALTON DIBRA

Inače, u Albaniji su zbog pandemije uvedena ograničenja na javna okupljanja, obavezno nošenje zaštitnih maski i noćni policijski čas.

foto: EPA/MALTON DIBRA

Premijer Rama je u međuvremenu otputovao u SAD kako bi pregovarao o nabavci vakcina, ali je takođe uslikan i kako šopinguje, što je opozicija spremna dočekala.

Kurir.rs/Blic/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja