VLADIMIR PUTIN PORUČIO: Detaljno bismo istražili slučaj Navaljnog, ali niko nam ne šalje nikakvu informaciju
Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL/SPUTNIK

ruski predsednik

VLADIMIR PUTIN PORUČIO: Detaljno bismo istražili slučaj Navaljnog, ali niko nam ne šalje nikakvu informaciju

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi Rusija sprovela detaljnu istragu oko slučaja navodnog trovanja opozicionara Alekseja Navaljnog, ali niko ne šalje nikakvu informaciju o tom slučaju i ne daje nikakvo objašnjenje.

„Niko ne može da objasni zašto nam ne šalju informaciju. Zašto nam je ne šaljete, jel teško poslati dokument? `Novičok`, gde je? Pokažite nam. Evo nedavno sam razgovarao sa jednim kolegom i rekoh mu da nam pošalju dokumente. Nama ne šalju, a poslali su Međunarodnoj organizaciji za zabranu hemijskog oružja“, rekao je on.

Putin je takođe naveo i da je Rusija spremna da primi sve te dokumente ako bi neko bio voljan da dođe i da pokaže gde je pronađen `Novičok`.

„Jasno je da ovde može da se radi o bilo čemu. Već smo imali slučaje trovanja u našoj novijoj istoriji. Međutim, hajde da izađemo na čistac, nek nam neko pokaže o čemu se radi. Međutim, niko nam ništa ne daje. Mi ćemo sa zadovoljstvom istražiti slučaj, i to detaljno. To je sve što imam da kažem na račun ovog slučaja“, zaključio je ruski predsednik.

Podsetimo, nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim, što se do sada nije dogodilo.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja