UBIO ŽENU I NJENU SESTRU DA IH SPASI OD KORONE: Amerikanac nožem napao svoju porodicu! Dobio je OVU kaznu, pa se zarazio virusom
Foto: Tanjug/Waukesha County Sheriff's Department via AP, Printscreen Youtube/Jessica Valeta

viskonsin

UBIO ŽENU I NJENU SESTRU DA IH SPASI OD KORONE: Amerikanac nožem napao svoju porodicu! Dobio je OVU kaznu, pa se zarazio virusom

Planeta -

Amerikanac Adam Rot (36) iz Viksonsina osuđen je da ostatak života provede u ustanovi za mentalno obolele, nakon što je izbo četiri člana svoje porodice, a ubio je svoju suprugu Dominik (34) i njenu rođenu sestru Deirdre (26). Mediji prenose da je Rot policiji rekao da je izbo svoju porodicu da "bih ih spasio do korona virusa".

Rot je na suđenju oslobođen odlaska u zatvor već mu je, rečeno da će ostatak života provesti u psihijatrijskoj ustanovi kraj kaznenog doma.

On je na dan kada je počinio ubistvo sedeo u kuhinji i ručao sa Dominik i Deirdre, ali i taštom Žilenom koju je takođe pokušao da ubije. Ona je prošla sa srednje težim povredama.

On je prvo držao predavanje svojoj porodici o toome da je bolje da ubiti se nego se zaraziti opakim virusom. Kada je čuo da se njegova supruga i njena sestra ne slažu sa njim, krenuo je da ih ubada nožem.

Adam Rot, ubistvo, koronavirus, korona, porodica
foto: Tanjug/Waukesha County Sheriff's Department via AP

Tašta Žilena Popanda na sudu rekla da je Adam već neko vreme mentalno bolestan, ali da ne pije lekove u poslednjih godinu dana. Navela je da je on od kako je čio za pandemiju korone, samo sedeo u svojoj sobi i vrištao da će svi pomreti od opasnog virusa.

Rot na suđenju nije ništa govorio. Samo je gledao u jednu tačku ili je gledao kroz prozor sudnice.

Nakon što su ga doveli u ustanovu za mentalno obolele, posle osam dana se zarazio koronom. Mesec dana je proveo na kiseoniku, a kada se oporavio, slomio je nogu.

Potom se dogodilo da ga je jedne noći drugi pacijent pretukao i naneo mu teške povrede.

Kurir.rs/Metro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track