PROTESTI U JERMENIJI, HAOS U JEREVANU: Demonstranti traže Pašinjanovu ostavku, policija hapsi ljude koji blokiraju vladu (VIDEO)
Foto: Profimedia/Hayk Baghdasaryan/Photolure/TASS

drama

PROTESTI U JERMENIJI, HAOS U JEREVANU: Demonstranti traže Pašinjanovu ostavku, policija hapsi ljude koji blokiraju vladu (VIDEO)

Planeta -

Specijalne policijske snage Jermenije počele su danas da hapse demonstrante koji blokiraju zgradu vlade u glavnom gradu Jerevanu, a protestanti koje predvodi opozicija su uporni u svojim zahtevima da se ne raziđu dok premijer Nikol Pašinjan ne podnese ostavku.

"Članovi kabineta nisu mogli da uđu u zgradu ujutro i sada nam je cilj da ih držimo pod blokadom sve dok premijer Pašinjan ne najavi ostavku", rekao je jedan od lidera opozicije Išhan Sagatelijan koja organizuju proteste, prenosi TAS S.

Situacija je i dalje napeta, a demonstranti i dalje blokiraju centralni gradski trg i obližnje ulice.

Jermenski predsednik Armen Sarkisijan pozvao je ranije na organizovanje vanrednih parlamentarnih izbora, a Pašinjan, koji je izjavio da ne planira da podnese ostavku jer bi vlade trebale da se menjaju samo na izborima, nije po nekim bliskim izvorima odbacio mogućnost vanrednih izbora,navodi agencija.

Jermenska opozicija smatra da je zajednička izjava koju je Pašinjan 9. novembra potpisao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, kojom je okončan vojni sukob u regionu Nagorno-Karabaha, zapravo znači predaju te zemlje. Opozicija takođe krivi Pašinjana za ekonomske i socijalne probleme sa kojima se zemlja suočava.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja