MOĆNO RUSKO ORUŽJE! RAKETNI KOMPLEKS "BAL": Može da lansira rakete za manje od 3 sekunde! Evo kako izgleda i šta sve ima (VIDEO)
Foto: Printscreen tvzvezda.ru

snimak obišao svet

MOĆNO RUSKO ORUŽJE! RAKETNI KOMPLEKS "BAL": Može da lansira rakete za manje od 3 sekunde! Evo kako izgleda i šta sve ima (VIDEO)

Planeta -

Obalski raketni kompleks „Bal“ je mobilni sistem na bazi šasije MZKT-7930, koji uključuje do dva samohodna komandna mesta, četiri lansera, svaki sa po osam krstarećih raketa Kh-35 ili Kh-35U, kao i vozila za transport.

Sistem je napravljen za kontrolu teritorijalnih voda, zaštitu mornaričkih baza i drugih obalnih objekata, kao i za uništavanje morskih amfibijskih snaga.

Interesantne činjenice

Interval lansiranja nije veći od tri sekunde, što znači da celokupnu municiju od 32 projektila mogu lansirati četiri lansera za oko jedan i po minut. Ovo osigurava prekid borbene misije velike mornaričke udarne grupe neprijatelja, njegovog vazduhoplovnog odreda ili konvoja.

Vozila za utovar koja su uključena u kompleks omogućavaju brzu pripremu za drugo lansiranje.

Nakon pripajanja Krima Rusiji, kompleksi „Bal“ i „Bastion“ raspoređeni su na poluostrvu i više puta su bili uključeni u razne vojne vežbe, uključujući i gađanje.

Karakteristike

Domet kompleksa je oko 120 kilometara za raketu H-35, odnosno 260 kilometara za raketu H-35U.

Masa rakete H-35UE je 670 kilograma. Bojeva glava teži oko 140 kilograma. Brzina leta je 0,8-0,85 maha. Maksimalna brzina kompleksa na putu je 60 kilometara na sat, a van puta - 20 kilometara na sat.

Kompleksa ima rezervoar koji omogućava da pređe 850 kilometara bez punjenja gorivom.

Verzija kompleksa za izvoz se zove „Bal-E“ i naoružan je raketama H-35E ili H-35UE.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track