PUTINOVE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE SVETSKIM LIDERIMA: Možemo mnogo da uradimo na jačanju stabilnosti i bezbednosti
Foto: EPA / MICHAIL KLIMENTYEV / Sputnik / Kremlin

RUSKI PREDSEDNIK

PUTINOVE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE SVETSKIM LIDERIMA: Možemo mnogo da uradimo na jačanju stabilnosti i bezbednosti

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić svetskim liderima, među kojima su aktuelni predsednik SAD Donald Tramp, budući predsednik Džozef Bajden, predsednik Francuske Emanuel Makron, engleska kraljica Elizabeta II, saopštio je Kremlj.

„U novogodišnjoj i božićnoj čestitki izabranom predsedniku SAD Džou Bajdenu Vladimir Putin je naglasio da su pandemija virusa korona i drugi izazovi sa kojima se svet suočio u odlazećoj godini potvrdili potrebu široke međunarodne saradnje“, navodi se u saopštenju.

Putin je izrazio uverenost da Rusija i SAD, gradeći odnose u duhu jednakosti i uzimajući u obzir međusobne interese, mogu mnogo uraditi na jačanju stabilnosti i bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou.

„Ruski predsednik je čestitao predsedniku SAD Donaldu Trampu novogodišnje i božićne praznike i poželeo mu dobro zdravlje, bodar duh, blagostanje njemu i njegovoj porodici, a svim građanima SAD – sreću i prosperitet“, navodi se u saopštenju.

Pored američkih lidera, čestitku je dobio i francuski predsednik Emanuel Makron. Putin je izrazio nadu da će se nastaviti aktivna saradnja dve države.

U čestitki predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku ruski lider je izrazio nadu da će i dalje jačati savez dve države, Evroazijski ekonomski savez, ODKB i ZND.

Kako navodi Kremlja, Putin je u pismu predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu izrazio zadovoljstvo razvojem odnosa između dve zemlje i siguran je da će se to i nastaviti.

Čestitke su dobili još i engleskoj kraljici Elizabeti, premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu, kancelarka Nemačke Angela Merkel, predsednik Sirije Bašaru Asadu i mnogi drugi.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track