LAVROV ISPUNIO ŽELJU MALENOJ ALINI (7): Devojčica je poželela da pliva sa delfinima, a onda joj se u Moskvi ostvario san (VIDEO)
Foto: Printscreen tvzvezda.ru

PRAZNICI

LAVROV ISPUNIO ŽELJU MALENOJ ALINI (7): Devojčica je poželela da pliva sa delfinima, a onda joj se u Moskvi ostvario san (VIDEO)

Planeta -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ispunio je novogodišnju želju sedmogodišnjoj Alini iz Saratovske oblasti – devojčica je boravila u Moskvi i plivala sa delfinima.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštio je da je Alina Rejter doputovala u Moskvu u utorak na poziv Lavrova. Ona je, između ostalog, obišla moskovski zoološki vrt u kojem su je „posebno oduševili ružičasti flamingosi“.

Devojčica je u sredu ujutro posetila Centar za okeanografiju i morsku biologiju „Moskvarijum“ i upoznala se sa delfinima.

Nakon toga, Alinu je primio Lavrov, koji je pripremio za nju još jedan tematski poklon - plišanog plavog delfina.

„Alina, kako si se doterala! Došla si sa posete delfinima?“, upitao je ruski ministar, na šta je devojčica odgovorila potvrdno.

Projekat „Jelka želja“ postao je tradicija u Rusiji. To je dobrovoljna akcija u kojoj mogu da učestvuju svi građani Rusije. U akciji redovno učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, koji ostvaruje želje mališana iz cele Rusije.

U 2020. godini dobrotvorni projekat „Maštaj sa mnom“ pokrenuo je treći put novogodišnju akciju „Jelka želja“, koja je osmišljena da pomogne ljudima u teškim situacijama. Prijave za učešće primale su se od 16. novembra do 15. decembra. Od 1. decembra 2020. do 28. februara 2021. godine partneri, učesnici takmičenja „Lideri Rusije“ i drugi brižni ljudi ispunjavaće novogodišnje želje.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track