PORODICA UBIJENE VETERANKE (35) U VAŠINGTONU OČAJNA: Niko nam od policije nije javio! Saznali smo na TV-u! Evo šta kaže očevidac!
Foto: Twitter

stradala ešli babit

PORODICA UBIJENE VETERANKE (35) U VAŠINGTONU OČAJNA: Niko nam od policije nije javio! Saznali smo na TV-u! Evo šta kaže očevidac!

Planeta -

Žena koju je policija ubila tokom upada demonstranata u američki Kongres identifikovana je kao 35-godišnja veteranka ratnog vazduhoplovstva Ešli Babit.

Tokom 14 godina u vazduhoplovstvu, odslužila je četiri službena "terena", a bila j eiz San Dijega, rekao je njen suprug Aaron za KUSI TV.

"Utrnula sam. Slomljena sam. Niko iz Vašingtona nije obavestio mog sina užasnu vest smo saznali na TV-u", rekla je njena svekrva Robin Babit za Njujork Post.

Ešli zet Džastin Džekson rekao je za NBC 7 da je bio u kontaktu sa vašingtonskom policijom, ali je da mu nisu tačno rekli šta je dovelo do fatalne pucnjave.

"Ešli je bila i odana, i izuzetno strasna u vezi sa svojim uverenjima. Volela je ovu zemlju i osećala se počašćenom što je služila u našim oružanim snagama. Molim vas, čuvajte njenu porodicu u mislima i poštujte njihovu privatnost tokom ovog teškog perioda" rekao je on.

Ešli je ubijena je u sinoćdok su ona i drugi demonstranti ulazili u zgradu Kapitola. Na nju je pucao policajac u civilu nakon što se probila u zgradu, rekao je šef policije Vašingtona Robert Konti.

Pucnjavu istražuje jedinica za unutrašnje poslove snage koja je odgovorna za istragu smrti u kojima su učestvovali policajci.

Jedan od njenih "kolega", Trampovih pristalica, koji je bio svedok pucnjave, rekao je za VUSA 9: "Brojni policajci i pripadnici Tajne službe govorili su vratite se, siđite, sklonite se s puta “.

"Nije se zaustavila dok smo se nekako utrkivali da zgrabimo ljude i povučemo ih nazad, pucali su joj u vrat i ona je pala na mene. Samo je rekla „u redu je, u redu je “, a onda je počela nekako čudno da se kreće, a krv joj je izlazila iz usta, vrata i nosa i ne znam da li je više živa ili mrtva“ rekao je i dodao:

"Nisam povređen ... mogao sam to biti ja, ali ona je ušla prva."

Dan pre protesta u sredu, ona je objavila na Tviteru: "Ništa nas neće zaustaviti... oni mogu pokušavati i pokušavati, ali oluja je ovde i spušta se na DC za manje od 24 sata... mrak izlazi na svetlo!"

Kurir.rs / Sky News, Foto: Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track