GRUDVANJE, SANKANJE, SKIJANJE, SKULPTURE OD SNEGA: Ovako su se Madriđani zabavljali kada je Filomena zavejala špansku prestonicu
Foto: Profimedia/Bruno Thevenin/Sputnik

NISU OSTALI KOD KUĆE

GRUDVANJE, SANKANJE, SKIJANJE, SKULPTURE OD SNEGA: Ovako su se Madriđani zabavljali kada je Filomena zavejala špansku prestonicu

Planeta -

Snežne oluje su uzrokovale dosta problema u Španiji, ali su mnogi iskoristili ovu situaciju kako bi se zabavili.

Brojni stanovnici Madrida su se oglušili na pozive vlasti da ostanu kod kuće pa su izašli na ulice kako bi se zabavili zimskim aktivnostima nakon što je glavni grad Španije paralizovao sneg, najveći u poslednjih pedeset godina.

Oluja Filomena je zatrpala Madrid sa rekordnih 50 centimetara snega u petak, što je rezultiralo katastrofom u gradu. Nažalost, preminule su tri osobe u gradu i okoini, a ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska je otkrio da su se dve osobe utopile nakon što je njihov automobil odnela nabujala reka. Treća osoba je beskućnik koji se smrznuo.

Ipak, uprkos problemima i tragediji, mnogi građani su odlučili iskoristiti ove nesvakidašnje uslove u Madridu. Organizovali su masovno grudvanje u centru grada, neki su skijali, a bilo je i onih koji su uživali u vožnji sankama koje su vukli psi.

Osim toga, u različitim delovima Madrida su pravljene skulpture od snega.

Zbog snega je zatvoren aerodrom Madrid-Barajas, a prekinute su i železničke linije s Alicanteom i Valensijom.

Saobraćaj u Madridu je doživeo kolaps, a hiljade automobila je zarobljeno satima. Vlasti su pozvale vojsku da pomogne vozačima.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia/Bruno Thevenin/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track