BERNIJU SANDERSU SU NEKADA SMETALI TEHNOLOŠKI GIGANTI: Sada je uklanjanje Trampovih naloga dokaz da je opoziv neophodan
Foto: AP/Eric Gay

ludilo

BERNIJU SANDERSU SU NEKADA SMETALI TEHNOLOŠKI GIGANTI: Sada je uklanjanje Trampovih naloga dokaz da je opoziv neophodan

Planeta -

Senator Berni Sanders (I-VT) tvrdio je u tvitu u ponedeljak uveče da samo činjenica da je predsedniku Donaldu Trampu zabranjena aktivnost na društvenim mrežama treba da opravdava njegovo uklanjanje s funkcije.

Sanders, „demokratski socijalista“ iz Vermonta, koji je bio glavni rival izabranog predsednika Donalda Trampa na predsedničkim izborima za demokratske izbore 2020. godine, tvitovao je: „Da budemo jasni. Ako je Tramp previše opasan da bi poslao tvit ili objavu na Fejsbuku, previše je opasan da bi bio vrhovni komandant. Donald Trump mora biti smenjen sa funkcije odmah i odgovarati za svoje stravične činove pobune, nasilja i haosa “.

Trampu je zabranjen Tviter zbog dve bezazlene objave nakon nereda u Kapitolu prošle srede.

Fejsbuk je takođe zabranio Trampu na neodređeno vreme, pozivajući se na strah da bi mogao podstaći nasilnu pobunu.

U svom tvitu, Sanders nije ponovio svoje ranije zabrinutosti zbog tehnoloških giganata iz Silicijumske doline poput Fejsbuka koji vrše „neverovatnu moć nad ekonomijom, nad političkim životom ove zemlje u veoma opasnom smislu“.

Umesto toga, činilo se da je odluku tih istih monopola na društvenim mrežama smatrao dovoljnim osnovom za uklanjanje predsednika Sjedinjenih Država sa funkcije, jedva nedelju dana pre nego što bi trebalo da ode.

Amazon je u ponedeljak uklonio i Parlera, konkurenta Tvitter-u, sa svojih veb servera, koristeći korporativnu moć da eliminiše alternativu levičarskim monopolima na društvenim medijima.

Kurir.rs/Braitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja