PUTIN NALOŽIO ISPITIVANJE NA NOVE SOJEVE VIRUSA: Znam da je naša vakcina najbolja, ali potrebne su nam detaljne analize!
Foto: EPA / Michail Klimentyev / Sputnik / Kremlin

efikasnost

PUTIN NALOŽIO ISPITIVANJE NA NOVE SOJEVE VIRUSA: Znam da je naša vakcina najbolja, ali potrebne su nam detaljne analize!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se ispita kako će ruska vakcina protiv korona virusa delovati u situaciji kada postoji mnogo sojeva virusa.

Na današnjem sastanku sa članovima kabineta, ruski lider je istakao da neke zemlje beleže porast stope zaraze bez očiglednih razloga: bilo zbog novih varijanti virusa bilo zbog nepoštovanja zahtevane discipline tokom praznika, preneo je TASS .

On je naglasio da je ruska vakcina već pokazala da je najbolja na svetu, ali je dodao da su temeljna istraživanja od suštinskog značaja.

Vladimir Putin
foto: EPA / Michail Klimentyev / Sputnik / Kremlin

"Znam mišljenje stručnjaka. Znam da veruju da će naša vakcina delovati i da će efikasno delovati iako se sojevi razlikuju. Međutim, potrebna su nam detaljna istraživanja", rekao je Putin i dodao:

"Sada je potpuno očigledno, a i primena u praksi to pokazuje da jeste i ja mislim da je ruska vakcina najbolja na svetu", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, nijedan drugi sličan preparat ne pokazuje toliki nivo zaštite i bezbednosti kao ruska vakcina.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Michail Klimentyev / Sputnik / Kremlin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track