Najnovije vesti

PRAZNI RAFOVI U BRITANIJI: Prve posledice Bregzita se već osećaju, vozači danima čekaju na granici da isporuče robu (VIDEO)
Foto: Profimedia

a tu je i korona

PRAZNI RAFOVI U BRITANIJI: Prve posledice Bregzita se već osećaju, vozači danima čekaju na granici da isporuče robu (VIDEO)

Planeta

Velika Britanija je pre dve nedelje zvanično istupila iz Evropske unije, a vozači kamiona primorani su da danima čekaju u vozilima da bi mogli da izvezu robu.

Za sve je kriva birokratija, a u pojedinim britanskim radnja vlada nestašica nekih proizvoda.

Promena carinskih pravila je za posledicu imala nestašicu. Vozači kamiona su nervozni.

0584135144, Velika Britanija
foto: Profimedia

"Nije dobro. Ovo je previše papirologije, previše čekanja, previše vremena. Ovo nije dobro", izjavio je vozač iz Poljske.

Jedan od vodećih špeditera je upozorio da neki prevoznici odbijaju da uvezu robu zbog papirologije. U Severnoj Irskoj koja ima komplikovane odnose s ostatkom Velike Britanije, već je došlo do nestašice britanskih proizvoda.

Sa problemima se suočila i Kiran Sloun koja upravlja poslastičarnicom u "Sawersu" u Belfastu. Kako je kazala, kompanije im govore da ne mogu do daljeg da isporuče robu. Trgovci u Severnoj Irskoj su ukazali da im ništa ne preostaje nego da kupuju proizvode iz EU.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...