DRAMA U LIBIJI: Troje poginulo u požaru i eksploziji u skladištu municije u mornaričkoj akademiji
Foto: Profimedia, Ilustracija

janzur

DRAMA U LIBIJI: Troje poginulo u požaru i eksploziji u skladištu municije u mornaričkoj akademiji

Planeta -

Troje poginulo u požaru, praćenom eksplozijom u skladištu municije u mornaričkoj akademiji u zapadnom delu Libije. Među poginulim su i dva oficira, potvrdili su danas libijski vojni zvaničnici.

"Ne znamo još pouzdano šta je izazvalo sinoćni požar na akademiji u gradu Janzur, 24 kilometara zapadno od glavnog grada Tripolija, u kome su nastradale tri, a povređeno je četiri osobe", saopštio je Masoud Abdal Samad, portparol libijske mornarice, prenosi AP.

Samad je rekao da su među nastradalima i generali Ahmed Aioub i Salem Abu Salah, koji su rukovodili ovom ustanovom, a indentitet treće poginule osobe nije potvrđen.

Video snimci koji su kružili društvenim mrežama nakon incidenta pokazuju kako vatrogasci i hitna pomoć žure do mesta gde se nalazi zgrada zahvaćena ogromnim požarom, navodi agencija.

U Libiji je veoma nestabilno stanje nakon pobune koju je 2011. podržao NATO, kada je svrgnut i ubijen dugogodišnji vođa te zemlje, Moamer el Gadafi.

Zemljom, koja je veoma bogatom naftom sada vladaju suparničke vlasti u Tripoliju i na istoku zemlje, koje su više meseci pokušavale da zauzmu Tripoli, ali njihova akcija je prošle godine završila neuspešno,navodi AP.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track