PUTIN I BAJDEN PRVI PUT RAZGOVARALI: Dogovoreno produženje Sporazuma o ofanzivnom oružju, evo o čemu se još diskutovalo telefonom
Foto: AP/Evan Vucci, AP/Mikhail Klimentyev

dogovor

PUTIN I BAJDEN PRVI PUT RAZGOVARALI: Dogovoreno produženje Sporazuma o ofanzivnom oružju, evo o čemu se još diskutovalo telefonom

Planeta -

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džozef Bajden razgovarali su telefonom, saopštila je pres služba Kremlja.

Putin je čestitao Bajdenu na početku rada na mestu predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Ruski lider je u razgovoru sa svojim američkim kolegom istakao da bi „normalizacija odnosa Rusije i Sjedinjenih Američkih Država odgovarala interesima obeju zemalja i, s obzirom na njihovu posebnu odgovornost za održavanje bezbednosti i stabilnosti u svetu, celokupnoj međunarodnoj zajednici“, navodi se u saopštenju.

„Predsednici su izrazili zadovoljstvo povodom današnje razmene diplomatskih nota o postizanju dogovora o produženju Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju. Narednih dana strane će završiti sve neophodne procedure kako bi se obezbedilo dalje funkcionisanje ovog važnog međunarodnog pravnog mehanizma za međusobno ograničavanje nuklearnih raketnih arsenala“, ističe se u saopštenju.

Predsednici su razgovarali i o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim pitanjima, a razmotrene su mogućnosti saradnje u borbi protiv pandemije virusa korona, kao i u drugim oblastima, uključujući trgovinsku i ekonomsku.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track