MIP RUSIJE POSTAVIO PITANJE AUTORIMA: Kako se grb Crne Gore našao u filmu о navodnoj Putinovoj palati?
Foto: EPA

SKANDALOZNO

MIP RUSIJE POSTAVIO PITANJE AUTORIMA: Kako se grb Crne Gore našao u filmu о navodnoj Putinovoj palati?

Planeta -

MOSKVA - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije postavilo je danas pitanje kako je grb Crne Gore završio u filmu "Putinova palata" koji su nedavno objavili ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni i njegov tim tvrdeći da je palata na Crnom moru vredna 1,35 milijardi dolara sagrađena za predsednika Rusije Vladimira Putina.

Rusija, Vladimir Putin
foto: Youtube/Mash Video

"Da li su zapadni istraživački novinari već istražili zašto je u američko-nemačkom 'filmu' ulaz u takozvanu 'Putinovu palatu' ukrašen grbom Crne Gore", piše na Tviter nalogu Ministarstva, prenose "Vijesti".

Grb Crne Gore, kako je navedeno, pojavljuje se i u liftu palate.

Navaljni i njegov tim objavili su pre desetak dana video i fotografije na kojima je kako tvrde, palata na Crnom moru vredna 1,35 milijardi dolara sagrađena za Putina, podsećaju "Vijesti".

Kremlj je demantovao optužbe Navaljnog i naveo da one za svrhu imaju da Rusima "isperu mozak" i podstaknu na proteste.

Ruska državna televizija objavila je snimke zgrade na kojoj traju radovi i navela da je "daleko od luksuza koji opisuje Navaljni".

Saveznici Navaljnog tvrde da traju radovi na rezidenciji zbog građevinskih propusta i ponavljaju da je Putin njen stvarni korisnik.

0507543261, Arkadij Rotenberg, Vladimir Putin
foto: Profimedia

Milijarder Arkadij Rotenberg, blizak Putinu, kazao je da je on vlasnik palate za koju opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je u zatvoru, tvrdi da je koristi ruski predsednik.

"Pre nekoliko godina uspeo sam da se dogovorim sa upravnicima i postao sam korisnik tog zdanja", rekao je Rotenberg, saopšteno je iz njegove kancelarije.

On je poznat i kao bivši Putinov partner za džudo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track