Čaves: Uhapšeni američki plaćenik bio marinac
Foto: Rojters

Čaves: Uhapšeni američki plaćenik bio marinac

Planeta -
Identitet uhapšene osobe zasad nije poznat, a predsednik Venecuele Čaves je rekao da je reč o čoveku koji je bio u Iraku 2006. godine, Jordanu 2007. i nekoliko puta u Avganistanu od 2004.

KARAKAS - Predsednik Venecuele Ugo Čavez izjavio je da je američki državljanin, koji je uhapšen zbog ilegalnog ulaska u zemlju i sumnje da je plaćenik, priznao da je bio marinac i da je boravio u Iraku i Avganistanu.

Čaves je, dan nakon što je rekao da je uhapšeni Amerikanac hispanskog porekla plaćenik, izjavio da je uhapšeni, koji je ilegalno ušao u zemlju prošle sedmice, priznao da je pripadao američkim specijalnim jedinicama.

"Priznao je da je bio marinac, ali je odbio da sarađuje", rekao je Čavez.

Identitet uhapšene osobe zasad nije poznat, a Čavez je rekao da je reč o čoveku koji je bio u Iraku 2006. godine, Jordanu 2007. i nekoliko puta u Avganistanu od 2004, javila je agencija Frans pres.

Američki Stejt department saopštio je ranije da nije obavešten o hapšenju američkog državljanina u Venecueli, ali da bi Karakas trebalo da dozvoli konzularnom osoblju da se sa uhapšenih sastane ukoliko je reč o Amerikancu.

Predsednik Venecuele, žestoki kritičar politike SAD, više puta je do sada optužio Vašington da pokušava da destabilizuje njegovu vladu.Čaves, koji će pokušati da osvoji još jedan mandat na izborima u oktobru, juče je rekao da su Amerikanca možda regrutovali vladini protivnici kako bi podstakli nasilne proteste ako predsednički kandidat opozicije Enrike Kapriles izgubi na izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track