AMERIKA U ŠOKU ZBOG SNIMKA HAPŠENJA DEVOJČICE (9): Stavili joj lisice i pretili joj biber sprejom! Ona plakala i tražila oca VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/ KHOU 11

pokrenuta istraga

AMERIKA U ŠOKU ZBOG SNIMKA HAPŠENJA DEVOJČICE (9): Stavili joj lisice i pretili joj biber sprejom! Ona plakala i tražila oca VIDEO

Planeta -

Interna istraga pokrenuta je u policijskoj stanici u američkom gradu Ročesteru nakon što se pojavio video snimak pripadnice policije kako biber sprejom prska maloletnicu koja se nalazi na zadnjem sedištu policijskog automobila. Policija je saopštila da je devojčica bila suicidalna i da je pretila da će ubiti majku.

Na snimku se vidi devetogodišnja devojčica sa lisicama na rukama kako sedi u zadnjem delu policijskog automobila i čini se da ne sluša naredbe policajaca. Lice devojčice je zamagljeno na snimku.

„Hajde. Poprskaću te biber sprejom, a ne želim, zato sedi. Hajde, ovo je tvoja poslednja šansa, inače biber sprej ulazi u tvoje oči. Hajde, idemo“, kaže policajka.

„Želim svog tatu“, jecajući izgovara devojčica, a policajka joj kaže: „Idem po njega“.

Drugi policajac kaže devojčici da stane na trenutak i duboko udahne. Tada se čuje kako ona vrišti: „Molim te, ne! Stani!". Policajka je onda biber sprej uperila u lice devojčice.

„Ušlo mi je u oko! Molimo vas!", devojčica je poviknula a policajac je zatvorio vrata automobila, udaljio se malo do vozila i dodao: „Neverovatno“.

Kako navodi lokalni list „Demokrat end hronikl“, policija je pozvana zbog „porodičnih problema“ koji uključuju potencijalnu krađu vozila. Tada su im se obratili roditelji devojčice, koji su rekli da se plaše da će maloletnica povrediti sebe i druge. Rečeno je da je devojčica pobegla od kuće pre nego što je lišena slobode u obližnjoj ulici.

Policija je navela da se maloletnica uznemirila i počela da se otima i udara policajce kada je videla roditelje. Devojčici su tada stavljene lisice zbog njene bezbednosti i na zahtev roditelja, dodala je policija. Dete nije sarađivalo i odbilo je da stavi noge u automobil i pripadnici policije su morali da reaguju, saopštila je policija, prenosi RT.

Devojčica je potom prebačena u bolnicu i kasnije vraćena porodici. Policija trenutno istražuje incident.

Na konferenciji za novinare zamenik šefa policije Ročestera Andre Anderson rekao je da je devojčica „nagovestila da želi izvrši samoubistvo i ubije svoju majku“.

Šefica policije Ročestera Sintija Heriot-Salivan rekla je: „Neću da stanem ovde i kažem da je u redu poprskati biber sprejom devetogodišnjaka“.

Gradonačelnica Lavli Voren ranije je rekla da je zabrinuta zbog incidenta i naložila je policiji da sprovede temeljnu istragu.

„To nije nešto što bi iko od nas trebalo da poželi da opravda. To je nešto što moramo promeniti“, dodala je. Nekoliko članova gradskog veća reklo je da su podjednako šokirani i besni zbog načina na koji se policija odnosila prema maloletnici.

„DEVET?! Koliko su se bojali devetogodišnje devojčice sa lisicama da je trebalo upotrebiti biber sprej? Nakon prskanja biber sprejem, mogu potvrditi, njen život će se promeniti. Neko će odgovarati za to“, napisala je na Tviteru članica Gradskog veća Meri Lupen.

Demond Miks, poslanik u saveznoj državi Njujork, objavio je na Tviteru da policajci treba da budu otpušteni zbog svog ponašanja.

Kurir.rs/Sputnjik/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja