DRAMA! PLANINARI U ŠKOTSKOJ OSTALI ZAROBLJENI U JARUZI: Spasavali ih helikopterom, pa ih kaznili zbog kršenja mera zaključavanja
Foto: Profimedia

Ben Nevis

DRAMA! PLANINARI U ŠKOTSKOJ OSTALI ZAROBLJENI U JARUZI: Spasavali ih helikopterom, pa ih kaznili zbog kršenja mera zaključavanja

Planeta -

U potrazi za dva planinara na najvišoj planini u Škotskoj, Ben Nevis, pokrenuta je akcija spasavanja, a zatim su oni kažnjeni zbog kršenja pravila zaključavanja koje važe zbog kovid-19.

Muškarci su prešli više od 161 kilometra od područja Glazgova da bi se uhvatili u koštac sa planinom Ben Nevis, u blizini Fort Vilijama u Hajlendsu, a onda su u subotu popodne ostali zarobljeni u jednoj jaruzi, a obalska straža Invernesa i članovi lokalnog gorskog spasilačkog tima morali su da ih spasavaju helikopterom, prenosi BBC.

Policija Škotske rekla je da nije bilo povređenih i da su dvojica planinara kažnjeni zbog kršenja propisa u vezi s kovid-19.

Čitava Škotska nalazi se pod najstrožim ograničenjima četvrtog nivoa, što znači da ljudi mogu napustiti dom samo zbog osnovnih razloga.

U vezi vežbanja, oni mogu da se sretnu sa drugom osobom u šetnji, a aktivnost treba da započne i završi na istom mestu, a može biti najviše udaljena osam kilometara od granice područja lokalnih vlasti mesta gde ta osoba živi , navodi BBC.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track