DANSKA PLANIRA UVOĐENJE DIGITALNOG PASOŠA ZA VAKCINISANE: Ko ga bude posedovao moći će da putuje, a biće i manje zabrana
Foto: Shutterstock

Stiže za četiri meseca

DANSKA PLANIRA UVOĐENJE DIGITALNOG PASOŠA ZA VAKCINISANE: Ko ga bude posedovao moći će da putuje, a biće i manje zabrana

Planeta -

Danska vlada udružuje snage sa preduzećima da bi razvila digitalni pasoš koji bi pokazao da li su ljudi vakcinisani protiv korona virusa, omogućavajući im putovanja i pomažući im u ublažavanju ograničenja u javnom životu.

Ministar finansija Morten Bedskov rekao je danas na konferenciji za novinare da će za tri, četiri meseca digitalni korona pasoš biti spreman za upotrebu, na primer, na poslovnim putovanjima, preneo je AP.

"Apsolutno je od ključnog značaja za nas da možemo ponovo da pokrenemo dansko društvo kako bi se kompanije vratile na pravi put. Mnoge danske kompanije su globalne kompanije kojima je ceo svet tržište'', dodao je Bedskov.

Kao prvi korak, pre kraja februara, građani Danske bi mogli na danskom zdravstvenom sajtu da vide zvaničnu potvrdu da li su vakcinisani.

"To će biti dodatni pasoš koji ćete moći da imate na svom mobilnom telefonu i koji dokumentuje da ste vakcinisani", rekao je Bedskov.

"Možemo biti među prvima na svetu koji ga imaju i možemo ga pokazati ostatku sveta", poručio je danski ministar.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track