IRANSKI SVEŠTENIK PORUČIO SVOJIM SLEDBENICIMA: Bežite od vakcinisanih, oni su postali homoseksualci!
Foto: Youtube/Printscreen

plaši ljude da će postati homoseksualci

IRANSKI SVEŠTENIK PORUČIO SVOJIM SLEDBENICIMA: Bežite od vakcinisanih, oni su postali homoseksualci!

Planeta -

Iranski klerik Abas Tabrizijan je u gradu Komu držao prilično homofobnu besedu u kojoj je, između ostalog, upozorio pristalice da ne treba da se vakcinišu protiv covida-19 jer je tako postati homoseksualci.

Takođe, na društvenoj mreži Telegram, gde ga prati skoro 210.000 ljudi, poručio je: "Ne približavajte se vakcinisanima. Oni su postali homoseksualci".

Inače, Tabrizijan je poznat po neprijatelskim stavovima prema zapadnjačkoj medicini.

Tako je prošle godine pred kamerama spalio "Harisonov medicinski priručnik" tvrdeći da je islamska medicina učinila takve knjige irelevantnima.

"Poput ostalih sveštenika u režimu, i Tabrizijan sve nedostatke povezuje sa seksualnošću", rekla je iranska disidentkinja Šejna Vojoudi za Džerusalem post.

"Klerici u Iranu pate od nedostatka znanja i ljudskosti. Zapravo, njegov cilj je da širi besmislice kako bi ljude odvratio od vakcinacije, dok se lideri režima vakcinišu Fajzerovim cepivom, i ne distribuiraju ga narodu uz izgovore da ne veruju Zapadu", dodala je.

Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei zabranio je početkom godine uvoz vakcina iz SAD i Velike Britanije, ali je zato ta zemlja odobrila ruski Sputnik V.

Inače, homoseksualnost se u Iranu kažnjava smrću, a sudeći prema Vikiliksovom izveštaju od 2008. godine, od 1979. do tada pogubljeno je između 4.000 i 6.000

Kurir.rs/Jerusalem post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track