OSLOBOĐENO SVIH 15 TURSKIH MORNARA KOJE SU PIRATI OTELI: Ovako je izgledao UPAD na brod Mocart kod obale Zapadne Afrike! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / İCTİMAİ TV

vraćaju se kući

OSLOBOĐENO SVIH 15 TURSKIH MORNARA KOJE SU PIRATI OTELI: Ovako je izgledao UPAD na brod Mocart kod obale Zapadne Afrike! (VIDEO)

Planeta -

Oslobodjeno je 15 članova posade turskog teretnog broda koje su pirati oteli u januaru blizu zapadnoafričke obale, saopštila je danas brodska kompanija Boden.

U saopštenju turske kompanije je navedeno da su mornari na sigurnom, da su stupili u kontakt sa porodicama i da će biti vraćeni u Tursku što je pre moguće.

Nije izneto više detalja o njihovom puštanju i nije poznato da li je plaćena otkupnina.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je rekao da će oni biti vraćeni u Tursku iz Abudže u Nigeriji avionom Turkiš Erlajnsa, prenela je državna agencija Anadolija.

Brod Mocart je plovio pod liberijskom zastavom iz Lagosa u Nigeriji do Kejptauna u Južnoj Africi kada je napadnut 23. januara, 185 kilometara severozapadno od ostrvske države Sao Tome i Prinsipe.

Jedan član posade, državljanin Azerbejdžana, poginuo je tokom napada, a trojica turskih mornara koji su izbegli otmicu vratili su se u Tursku prošlog meseca.

U Gvinejskom zalivu, uz obale Nigerije, Gvineje, Toga, Benina i Kameruna, vlada najveća opasnost od pirata na svetu, prema Međunarodnom pomorskom birou.

U julu 2019. godine 10 turskih pomoraca kidnapovano je kod nigerijske obale i pušteni su posle manje od mesec dana.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr /İCTİMAİ TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track