NOVA GLAVOBOLJA U BELOJ KUĆI: Kamalina nećaka koristi tetku za promociju svog brenda! (VIDEO)
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS, Instagram Printscreen

bruka

NOVA GLAVOBOLJA U BELOJ KUĆI: Kamalina nećaka koristi tetku za promociju svog brenda! (VIDEO)

Planeta -

Pomoćnici Bele kuće su zabrinuti zbog etičkih implikacija zbog toga što nećaka potpredsednice Kamale Harris navodno koristi tetkinu slavu za promociju svog ličnog brenda.

„Neke stvari se ne mogu poništiti“, navodno je rekao anonimni zvaničnik Bele kuće govoreći o 36-godišnjoj Meni Haris, prema Njujork Postu.

U januaru je Mena odletjla na inauguraciju privatnim avionom u vlasništvu donatora Bajdena, a takođe je napisala knjigu o svojoj tetki i majci pod naslovom Kamala i Maina velika ideja, prema izveštaju Foks Njuza:

"Knjiga je objavljena u junu 2020. godine, pre nego što je Kamala postala potpredsednica, i time se ne krši zakon. Ali zvaničnici Bele kuće rekli su za Politiko da knjiga danas nije mogla da bude objavljena jer koristi Kamalino ime i priliku. Nejasno je da li je Meni dozvoljeno da i dalje izvlači honorare za knjigu.

Dan nakon inauguracije, pravnici tranzicione etike morali su reći Meni da ne može nastaviti da prodaje brojne predmete za svoju odevnu marku Fenomenal koji su nosili ime njene tetke - „kupaći kostim Kamala Haris“, „fenomenalni bluza Kamala“ i „Kamala Majica. “ Predmeti koji su se pojavili prošle jeseni više nisu navedeni na njenoj veb lokaciji.

Međutim, bela majica sa rečima „govorim“, fraza koju je njena tetka koristila tokom debate sa bivšim potpredsednikom Majkom Pensom, prodaje se za 59 dolara.

Kako prenosi Post, njena najnovija knjiga, Ambiciozna devojka, objavljena je noć pre nego što je tetka položila zakletvu, a takođe se pojavila u emisiji Vju i Tudej Šou, a profilisana je na Vaniti Feru i u Njujork Tajmsu.

„Zvaničnik Bele kuće otišao je toliko daleko da je rekao da knjiga koja nosi ime njene tetke, zajedno sa fenomenalnom majicom sa natpisom„ Potpredsednica tetka “, nije dozvoljena prema postojećim etičkim pravilima“, navodi se u članku.

U izjavi putem kompanije za odnose s javnošću, Mena je navodno rekla, „Od početka kampanje insistirala sam na poštovanju svih pravnih i etičkih standarda i nastaviću da se striktno pridržavam etičkih pravila Bajden / Haris Bele kuće.“

„Što se tiče PFenomenala, uvek nam je bio plan da uklonimo ime potpredsednice sa veb stranice pre Inauguracije i da se uzdržimo od upotrebe njene sličnosti u bilo kojim proizvodima ili kampanjama u budućnosti“, zaključila je ona.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track