NJEMU JE KORONA DONELA SLAVU: Japanski savetnik za borbu protiv virusa sve popularniji, evo zašto!
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

taro kono

NJEMU JE KORONA DONELA SLAVU: Japanski savetnik za borbu protiv virusa sve popularniji, evo zašto!

Planeta -

Nedavno imenovanom savetniku japanske vlade za vakcinaciju Taru Konou popularnost vrtoglavo raste, čak i dok je vlada njegovog šefa, premijera Jošihide Suge, bila izložena kritikama zbog načina na koji se nosi s pandemijom kovid-19.

Dve nedavne ankete favorizovale su Konoa, koji je ujedno i ministar za administrativnu reformu, kao sledećeg premijera.

Dok Japan započinje svoju dugo očekivanu kampanju vakcinacije protiv kovid-19, njegova uloga šefa logističkog programa još ga je jasnije bacila u centar pažnje, navodi Rojters.

Deo Konoove privlačnosti, u naciji poznatoj po “drvenim” vođama koji prate scenarije, jeste njegova sposobnost da direktno stupa u kontakt s građanima putem društvenih mreža, što je oštar kontrast Sugi, kojem se zamera da deluje ukočeno i da se drži podalje od birača, piše agencija.

Poslednjih nedelja, 58-godišnji Kono koristio je Tviter za objavljivanje video snimaka o bezbednosti vakcina, repostovanje mimova i reagovanje na medijske izveštaje. Često odgovara direktno sledbenicima - 2,2 miliona na njegovom japanskom nalogu i 50.000 na engleskom.

"Moj posao je zdravlje japanskog naroda, nemojmo politizovati ovaj posao“", odgovorio je Kono na konferenciji za novinare na pitanje o mogućnosti da postane premijer.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track