OTKRIVENA SUDBINA OTETE PRINCEZE IZ EMIRATA Oglasila se porodica i rekla kratko: Ona je kod kuće i popravlja se
Foto: Profimedia

pokušala da pobegne 2018

OTKRIVENA SUDBINA OTETE PRINCEZE IZ EMIRATA Oglasila se porodica i rekla kratko: Ona je kod kuće i popravlja se

Planeta -

Kraljevska porodica Dubaija saopštila je danas da se o princezi Latifi „brine kod kuće“ nakon što je Bi-Bi-Si pribavio video zapise u kojima ih ona optužuje da je drže kao taoca otkako je pokušala da pobegne 2018. godine.

„Ona nastavlja da se popravlja i nadamo se da će se vratiti u javni život u odgovarajuće vreme“, kaže se u izjavi kraljevske porodice, prenosi britanski javni servis.

U tajno snimljenim video zapisima princeza je rekla da se plašila za svoj život.

Snimci su izazvali globalne pozive na istragu UN.

Agencija UN za ljudska prava zatražila je od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) da pruže dokaz da je princeza još uvek živa.

Nije, međutim, objavljen nijedan video snimak niti fotografija sa izjavom porodice, koji bi mogli da posluže kao dokaz da je princeza živa, niti je ambasada iznela bilo kakve detalje o njenom stanju, navodi Bi-Bi-Si.

„Kao odgovor na izveštaje medija u vezi sa Sheikha Latifa, želimo da se zahvalimo onima koji su izrazili zabrinutost za njeno dobro, uprkos izveštavanju koje sigurno ne odražava stvarni položaj“, rekla je porodica u odgovoru koji je stigao preko ambasade UAE u Londonu.

Porodica navodi da se o njenom visočanstvu brine kod kuće, uz podršku porodice i medicinskih radnika.

Otac princeze Latife, šeik Mohammed bin Rašid Al Maktum, jedan je od najbogatijih šefova država na svetu, vladar Dubaija i potpredsednik UAE, dodaje britanski javni servis.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track