Najnovije vesti

NAVALJNI PREBAČEN U ZATVOR VAN MOSKVE: Služiće kaznu na zapadu zemlje u zatvorskoj koloniji! Vlasti ne navode lokaciju!
Foto: EPA / Yuri Kochetkov

naredne dve i po godine

NAVALJNI PREBAČEN U ZATVOR VAN MOSKVE: Služiće kaznu na zapadu zemlje u zatvorskoj koloniji! Vlasti ne navode lokaciju!

Planeta

Šef ruske Federalne kaznene službe Aleksandar Kalašnjikov potvrdio je da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen u zatvorsku koloniju van Moskve gde treba da odsluži kaznu od dve i po godine zatvora, prenosi TASS.

Agencija navodi da je Kalašnjikov saopštio da u kaznenoj koloniji koju nije imenovao, nema opasnosti po bezbednost ili zdravlje Navaljnog i da će on tamo imati prihvatljive uslove.

"Navaljni će biti zadržan u potpuno prihvatljivim uslovima. Ako to poželi, biće uključen u proizvodne aktivnosti", rekao je Kalašnjikov, prenosi TASS. 

Aleksej Navaljni
foto: EPA / Yuri Kochetkov

Agencija navodi da je sud u Moskvi zameno uslovnu kaznu Navaljnom zbog slučaja Iv Rošer stvarnom zatvorskom kaznom zbog višestrukih kršenja kaznenih uslova, a moskovski gradski sud je 20. februara potvrdio presudu i ona je tada stupila na snagu. 

Advokat Navaljnog je juče rekao da je ruski opozicionar prebačen u zatvor izvan Moskve, a ruski mediji su nagovestili da će Navaljni, koji je privremeno bio u najstrože čuvanom zatvoru u Moskvi, biti prebačen u objekat na zapadu Rusije, prenosi TASS. 

Kurir.rs / Tanjug,    Foto: EPA / Yuri Kochetkov

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...