Najnovije vesti

VOJNA HUNTA PROŠIRILA OPTUŽNICU PROTIV SVRGNUTE PREMIJERKE SU ĆI: Na teret joj stavljaju širenje informacija koje izazivaju strah
Foto: EPA / Lynn Bo Bo

video linkom slušala optužnicu

VOJNA HUNTA PROŠIRILA OPTUŽNICU PROTIV SVRGNUTE PREMIJERKE SU ĆI: Na teret joj stavljaju širenje informacija koje izazivaju strah

Planeta

Sud u Mjanmaru je danas podigao još jednu optužnicu protiv svrgnute premijerke Aung San Su Ći, saopštio je njen advokat Min Min Soe za Rojters.

Su Ći je izgledala zdravo kada je saslušala optužnicu putem video linka, iako je evidentno da je izgubila nekoliko kilograma, dodao je Rojters. 

Liderka Nacionalne lige za demokratiju (NLD) nije viđena u javnosti otkako je njena vlada nasilno uklonjena s vlasti u vojnom puču 1. februara i od tada je u zatvoru. 

Prvobitno je optužena da je ilegalno uvezla šest voki-tokija, a kasnije je prema mišljenju tužilaštva prekršila zakone koji se tiču restriktivnih mera u vreme pandemije kovida. 

Aung San Su Ći, Aung San Su Ci
foto: EPA / Lynn Bo Bo

Danas je na listu dodata i optužnica prema kojoj Su Ći širi informacije u javnosti koje mogu da izazovu strah i uzbunu, kao i da narušava javni mir, dodao je advokat.

Sledeće saslušanje će biti 15. marta.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: EPA /Lynn Bo Bo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...