Horor u Siriji: Pobunjenici s krova bacaju Asadove policajce

Neljudski

Horor u Siriji: Pobunjenici s krova bacaju Asadove policajce

Planeta -
Sirijska vojska od jutros bombarduje uporišta pobunjenika u Damasku

DAMASK - Sirijska vojska danas bombarduje pobunjenička uporišta u provinciji Damask, gde je u proteklih 48 sati ubijeno više od 45 ljudi, uključuući 36 civila, saopštila je sirijska organizacija za ljudska prava.Bombardovanje je počelo pred zoru, a na meti su bili južni delovi Damaska Asali, Nahar Ajša i Kadam, kao i Irbin, Al-Tal i Novi Artuz izvan prestonice, navela je Sirijska opservatorija za ljudska prava.U međuvremenu, sukobi su izbili i u bastionu pobunjenika Harasti, severoistočno od Damaska.

Snage bezbednosti vršile su pretrese i hapšenja u delovima Damaska - Kaimreja, Kašla i Šagur, navodi AFP, a prenosi Tanjug.

Prema podacima Opservatorije, u nedelju je u sukobima širom Sirije poginulo 150 ljudi, od kojih većina u provinciji Damask, gde je ubijeno 26 civila i sedam pobunjenika.

Opservatorija je saopštila da je u provinciji Damask danas ubijeno još 10 civila i dvoje pobunjenika, a u Dari, na jugu Sirije, četiri civila.

U Homsu, u centralnoj Siriji, vojna artiljerija je samo juče ubila 16 civila u delu grada koji se zove Šamas.Prema podacima Opservatorije, više od 21.000 ljudi poginulo je širom Sirije od izbijanja pobune protiv režima predsednika Bašara Asada pre 17 meseci.

Inače, na Jutjubu se pojavio šokantan video snimak iz Sirije na kojem se navodno vidi kako se pobunjenici iskaljuju na policajcima lojalnim Asadovoj vlasti bacajući ih sa zgrade lokalne pošte. Autentičnost snimka zasad nije potvrđena. Upozorenje! Snimak uznemirujućeg sadržaja

http://www.youtube.com/watch?v=IhVQiqoTtdw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja