PALA OSTAVKA U UPORIŠTU MAFIJE NA SICILIJI: Gradonačelnik se vakcinisao i revakcinisao preko reda, narod pobesneo
Foto: Printscreen Youtube

Nije bio u prioritetnoj grupi

PALA OSTAVKA U UPORIŠTU MAFIJE NA SICILIJI: Gradonačelnik se vakcinisao i revakcinisao preko reda, narod pobesneo

Planeta -

Načelnik sicilijanskog gradića Korleonea objavio je danas da je podneo ostavku, pošto je otkriveno da se vakcinisao preko reda protiv korone, a policija je otvorila istragu.

"Proveo sam besanu noć razmišljajući o svojoj odluci i zaključio da bi bilo ispravno podneti ostavku, bez obzira na činjenicu da sam se vakcinisao kao jedan od opštinskih odbornika", rekao je italijanskoj agenciji ANSA Nikolo Nikolosi (78).

Nikolosi je do vikenda bio načelnik maloga mesta blizu Palerma, istorijskog uporišta mafije, čije se ime povezuje s mitskom sagom ispričanom u filmu "Kum" reditelja Francisa Forda Kopole.

Italijanski mediji u subotu su izvestili da policija sprovodi istragu nad načelnikom i ostalim članovima gradskog veća i da je slučaj prijavljen lokalnom tužilaštvu.

Grad Korleone je na svojim službenim stranicama na Fejsbuku potvrdio da je njegov prvi čovek zaista još u januaru primio dve doze cepiva iako nije bio u prioritetnoj grupi.

Italija je kampanju vakcinacije počela krajem decembra, rezervišući prve doze za zdravstvene radnike i ljude starije od 80 godina. S druge strane Nikolo Nikolosi je tvrdio da i lokalni političari poput njega trebaju hitnu zaštitu od virusa, baš poput zdravstvenih radnika na prvim linijama.

"Načelnik se cepio svesno, kako bi sprečio da ga potencijalni kontakt s virusom ne onemogući u obavljanju dužnosti usred borbe s virusom", stoji na stranici Korleonea.

Kurir.rs/Indeks.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track