PESKOV O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U AMERICI: Optužbe iz SAD neosnovane, Rusija se nije mešala!
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

portparol kremlja jasan!

PESKOV O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U AMERICI: Optužbe iz SAD neosnovane, Rusija se nije mešala!

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas tvrdnje američkih obaveštajnih službi o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD prošle godine kao neistinite i neosnovane, prenosi TASS.

"Rusija se nikada nije mešala u američke izbore. Ne slažemo se sa zaključcima izveštaja koji se tiču naše zemlje. Rusija se nije mešala u prethodne izbore i nije se mešala u izbore 2020. godine na koje se ovaj izveštaj odnosi. Rusija nije bila umešana u kampanje protiv bilo kog od kandidata", naglasio je portparol ruskog predsednika.

TASS prenosi da je Peskov rekao da je izveštaj američkih službi pogrešan i da su optužbe prema Rusiji apsolutno neosnovane, bez ikakvih dokaza.

U utorak je Kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe objavila procenu obaveštajne zajednice o stranim pretnjama na američkim predsedničkim izborima 2020. godine.

Džo Bajden
foto: EPA / Jim Lo Scalzo

Između ostalog, taj izveštaj tvrdi da su ruske vlasti navodno pokušale da diskredituju aktuelnog predsednika Džoa Bajdena i njegovu Demokratsku stranku tokom prošlogodišnje predizborne kampanje, navodi agencija.

TASS, prenosi da će vlasti SAD na osnovu tih nalaza uvesti nove sankcije.

Peskov je izrazio žaljenje Kremlja što se neosnovane tvrdnje o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD, koje se zasnivaju na nekvalitetnim izveštajima, koriste kao razlog za moguće nove sankcije.

Prema rečima ruskog zvaničnika, ovo će dodatno naštetiti već narušenim rusko-američkim odnosima, a ovakav pravac u politici SAD je daleko od podsticanja bar nekih napora i ispoljavanja bilo kakve političke volje kako bi se odnosi dve države normalizovali, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track