FRANCUSKOM HARA TREĆI TALAS KORONE: Čak 30.000 novozaraženih u samo jednom danu!
Foto: EPA/THOMAS COEX

NEMA OPUŠTANJA

FRANCUSKOM HARA TREĆI TALAS KORONE: Čak 30.000 novozaraženih u samo jednom danu!

Planeta -

U Francuskoj je proglašen treći talas pandemije koronavirusa nakon što je za 24 sata registrovano čak 29.975 novoobolelih!

Transport obolelih u bolnicu
Transport obolelih u bolnicufoto: Profimedia/Bony/Sipa Press

To je najviše obolelih još od novembra prošle godine. Premijer Žan Kasteks izjavio je kako je spreman da primi vakcinu AstraZeneka ukoliko se pokaže da je ona sigurna, a nakon što su brojne zemlje privremeno obustavile njenu upotrebu zbog neželjenih posledica koje navodno izaziva (nekoliko pacijenata je preminulo usled krvnih ugrušaka). U odnosu na prošli utorak u Francuskoj je broj obolelih porastao za 4,5 odsto. Na intenzivnoj nezi se trenutno nalazi 4.239 pacijenata, što je 20 više nego juče. Od početka pandemije u ovoj zemlji preminulo je 91.170 osoba.

Francuski predsednik Emanuel Makron i dalje se nada ubrzanju vakcinacije stanovništva kako bi se izbeglo treće zatvaranje na nivou države. Međutim, premijer Kasteks je najavio pooštravanje mera.

"Čini mi se da je kucnuo čas da u šire područje Pariza uvedemo nove mere. Nema razloga zašto da u jedan region ne uvedimo mere koje važe za drugi", rekao je on u intervjuu za TV BFM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja