ORUŽANI PREPAD NA KONVOJ SA VAKCINAMA: Teksašanin držao gardiste na nišanu, zahtevao da pretraži vozila! (VIDEO)
Foto: dalou Police Department

opasno

ORUŽANI PREPAD NA KONVOJ SA VAKCINAMA: Teksašanin držao gardiste na nišanu, zahtevao da pretraži vozila! (VIDEO)

Planeta -

Nacionalna garda koja je u ponedeljak transportovala vakcine Covid-19 kroz Teksas zaustavljena je u oružanom prepadu.

Leri Heris optužen je da je pratio kolonu vojnika Nacionalne garde pre nego što ih je nekoliko puta pokušao svojim kamionom odvesti sa autoputa u okrugu Labok, prema rečima šefa policije Idalou Erica C. Viliamsa.

Haris, 66, iz Villcok-a u Arizoni, na kraju je svojim kamionom preprečio put, zaustavivši tri kombija Nacionalne garde u blizini Idaloua, rekao je Villiams. Potom je uperio pištolj u vojnika, identifikovao se kao detektiv, naredio gardistima da izađu iz svojih vozila i zahtevao da pretraži vozila.

Gardisti su bili uniformisani i prevozili su vakcine do Matadora u Teksasu.

Policija Idaloua je reagovala i uspela je da uhapsi Harisa bez incidenata, rekao je Villiams. Imao je napunjen pištolj Colt 1911 kalibra .45, dodatni napunjeni magazin na svojoj osobi i još jedan napunjeni magazin u svom kamionu.

Niko od gardista nije povređen, a vakcine su na kraju stigle do Matadora.

Čini se da vakcine nisu ono što je Haris tražio, rekli su zvaničnici. Policiji je rekao da misli da su ljudi u kombijima oteli ženu i dete, rekao je Vilijams.

"Haris je izgleda mentalno poremećen“, rekao je on. "Ovo je bila vrlo opasna situacija, jer je osumnjičeni stajao usred nenaoružanog gardista sa napunjenim oružjem, a zatim su na lice mesta stigli oficiri Idalou. Zahvalni smo što su policajci mogli da ga odvedu u pritvor bez ikog od gardista , policajci ili osumnjičeni se povređuju. "

Haris se suočava s optužbama za teški napad smrtonosnim oružjem, protivpravno obuzdavanje 11 vojnika Nacionalne garde, nezakonito nošenje oružja, predstavljanje javnog službenika i mešanje u vojne snage Teksasa.

Kurir.rs/NBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track