ŠOK NA NEBU IZNAD OREGONA: Kiša usijanih predmeta počela je da pada sa neba! Naučnici smirili ljude prostim objašnjenjem (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Severozapadna obala pacifika

ŠOK NA NEBU IZNAD OREGONA: Kiša usijanih predmeta počela je da pada sa neba! Naučnici smirili ljude prostim objašnjenjem (VIDEO)

Planeta -

Stanovnici severozapadne pacifičke obale SAD bili su zaprepašćeni, pomalo oduševljeni i uplašeni kada su u četvrtak uveče bili svedoci misteriozne pojave na nebu iznad Savezne države Oregon.

Izveštaji koji su stizali od očevidaca govorili su da se na nebu severno od Sijetla oko 21 čas pojavila nepoznata svetlost i svetleći predmeti.

Jedino se oglasila Nacionalna meteorološka služba u Sijetlu i saopštila da se ne radi o nikakvim svetlećim predmetima, da nije meteorska kiša već da su u pitanju delovi rakete SpaceKs Falcon 9 koji su sagorevali po ulasku u atmosferu.

Ovaj izvešta je podržao dr Džonatan Mekdavel astronom iz centra za astrofiziku, Harvard & Smithsonian.

„Očekivali smo da će se ova raketna etapa ponovo pojaviti negde u narednih nekoliko sati, tako da je to bila prilično brza kalkulacija za mene", rekao je doktor.

Džim Tod stručnjak za svemirska istraživanja rekao je da su predmete koji su srveni na nebu posledica sagorevanja po ulasku u atmosferu i da ih je ljudska ruka napravila. On je naglasio da metoer ide mnogo brže, nego što su ovi predmeti se kretali.

Ovaj stručnjak je dodao da je u pitanju redak slučaj koji je iznenadio sve jer je bio vidljiv na nebu.

„Jednom kada vidite kako se delovi svemirskog otpada raspadaju, nije bilo teško spojiti dva i dva. Ovo je definitivno faza raspada delova rakete SpaceKs“, rekao je doktor Mekdavel.

Kurir.rs/Katu.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track