ISPRAVILI GREŠKU Meksičke vlasti sad tvrde da je broj mrtvih od kornavirusa veći za 60 odsto!
Foto: EPA-EFE/Jose Pazos

REVIZIJA

ISPRAVILI GREŠKU Meksičke vlasti sad tvrde da je broj mrtvih od kornavirusa veći za 60 odsto!

Planeta -

Meksičke vlasti su izvršile reviziju podataka vezanih za pandemiju koronavirusa prema kojima je broj žrtava veći za 60 odsto nego što se ranije mislilo!

Loše rukovodi krizom... Predsednik Meksika Obrador
Loše rukovodi krizom... Predsednik Meksika Obradorfoto: EPA / Mexican Presidency

To znači da je u ovoj zemlji od kovid-19 preminulo više od 321.000 ljudi i Meksiko je onda država sa najviše preminulih u svetu posle Sjedinjenih Država, koje imaju više od 562.000 žrtava. Prema poslednjim podacima u Meksiku je koronavirusom zaraženo čak 2.228.551 osoba.

Na meti javnosti zbog lošeg rukovođenja krizom nalazi se predsednik Andres Manuel Lopes Obrador. Opozicija tvrdi da je predsednik umanjivao opasnost od koronavirusa i da je odgovoran za kašnjenje vakcinacije. Reviziju broja žrtava izvršilo je ministarstvo zdravlja. Pre ispravke greške zvanične cifre su navodile da je u ovoj zemlji od korone preminula 182.301 osoba.

Eksperti tvrde da je broj preminulih daleko veći jer se u zemlji ne vrši masovno testiranje, dok je veliki broj građana preminuo kod kuće jer nije bilo dovoljno kreveta za smeštaj na intenzivnoj nezi, preneo je BBC.

Kurir.rs/A.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja