U BORBI PROTIV TREĆEG TALASA Berlin uvodi noćnu zabranu okupljanja
Foto: Printscreen YT/ Around the World 4K

pandemija

U BORBI PROTIV TREĆEG TALASA Berlin uvodi noćnu zabranu okupljanja

Planeta -

Glavni grad Nemačke Berlin priprema se da uvede noćnu zabranu okupljanja od petka i da smanji broj dece u jaslicama da bi od sledeće nedelje pokušao da zaustavi treći talas pandemije korona virusa, javili su danas nemački mediji.

Sa dolaskom toplijeg vremena žitelji Berlina su pohrlili da organizuju piknike i zabave izazivajući zabrinutost da bi korona virus mogao da se proširi među mlađom populacijom, nakon što su škole postepeno otvarane prošlog meseca, preneo je Rojters.

Prošle nedelje nemačka kancelarka Angela Merkel optužila je premijere nemačkih država da se ne pridržavaju ranijih sporazuma o ponovnom uvođenju ograničenja u slučaju rasta broja zaraženih.

DIVI udruženje za intenzivnu i hitnu medicinu saopštilo je da su Nemačkoj hitno potrebni dvonedeljno zaključavanje, brža vakcinacija i obavezno testiranje u školama.

Predloženim merama žiteljima Berlina će biti dozvoljeno da budu napolju sami ili sa još jednom osobom od 21 čas do 5 ujutru, dok će deca mlađa od 14 godina biti izuzeta od tog pravila.

Od sledećeg utorka žiteljima Berlina će biti dozvoljeno da se sastaju u zatvorenom prostoru sa jednom osobom van njihovog domaćinstva, u poređenju sa trenutnim ograničenjem koje se odnosi na pet osoba iz dva domaćinstva.

To će biti prvi ograničeni policijski čas u Berlinu od početka pandemije pre godinu dana.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track