BOMBAŠ SAMOUBICA POVELA I BEBU U SMRT: Vlasti Tunisa likvidirale oca islamistu, majka aktivirala eksploziv (VIDEO)
Ilustracija, Foto: EPA/MOHAMED MESSARA

tuga

BOMBAŠ SAMOUBICA POVELA I BEBU U SMRT: Vlasti Tunisa likvidirale oca islamistu, majka aktivirala eksploziv (VIDEO)

Planeta -

Bombaš samoubica u Tunisu ubiLa je sebe i svoju bebu aktivirajući svoj eksplozivni pojas tokom antiterorističke akcije, saopštila je tuniska vlada.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u četvrtak da su još dva islamska ekstremista ubijena u odvojenoj operaciji, navodi AP.

Tuniske snage pratile su ekstremističku grupu u oblasti Maunt Salum u Kaserin, izvestio je AP zvaničnici, kada je naišla na osumnjičenog džihadista i njegovu porodicu.

Prema objavljenoj izjavi, tuniske snage su ubile čoveka, nakon čega je njegova supruga aktivirala pojas sa bombama, uzrokujući eksploziju koja je ubila sebe i bebu u njenom naručju. Starija ćerka takođe na mestu događaja preživela je, navodno su rekli zvaničnici.

Majka je bila prva žena za koju tuniske vlasti kažu da su je videle među džihadistima u planinskom području, navodi AP.

Druga operacija, u kojoj su ubijena još dva ekstremista, dogodila se na području planine Mgila, navodi se u izveštaju. U njemu se navodi da je ubijen šef tuniske brigade Džund Al Kilafa, grupe koja se obavezala na vernost Islamskoj državi.

Američki Stejt department odredio je tunisku podružnicu Džunda Al Kalife kao teroristički entitet 2018. Prema AP, veruje se da je ta grupa odgovorna za nekoliko napada u Tunisu.

Planina Salum i planina Mghila zabeležena su kao mesta okupljanja ekstremista, prema Projektu za borbu protiv ekstremizma, a vlasti preporučuju izbegavanje ovih područja.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track