KANADSKOG PASTORA NIJE UPLAŠILA POLICIJA: Evo kako je reagovao kada su pokušali da prekinu uskršnju službu (VIDEO)
Foto: Screenshot YZ Artur Pawlovsky

bravo

KANADSKOG PASTORA NIJE UPLAŠILA POLICIJA: Evo kako je reagovao kada su pokušali da prekinu uskršnju službu (VIDEO)

Planeta -

Kanadski pastor navodno je isterao šest policajaca, za koje se navodi da su pokušali da zaustave uskršnju službu zbog ograničenja Covid-19, tako što je više puta uzviknuo "Izađite napolje".

Na video snimku upada koji širi na društvenim mrežama vidi se da se sa policajcima suočava čovek koji je očigledno uzrujan što ih vidi.

"Molimo vas da izađete, odmah izađite", kaže im snimatelj, ponavljajući istu poruku iznova glasnijim i uznemirenijim glasom.

Čovek na kraju počinje da naziva policajce "Gestapo" i "nacistima", naređujući im da "idu i ne vraćaju se bez naloga".

Dok se policajci udaljavaju, progone ih besniji pozivi: "Neverovatni, bolesni, zli ljudi! Zastrašivanje ljudi u crkvi za vreme Pashe!"

Video je prvi objavio Artur Pavlovski, kanadski ulični propovednik poljskog porekla. Pokazuje lice na kraju video snimka kako bi izrazio svoj bes gledaocima.

Pastor ima sedište u Kalgariju u saveznoj državi Alberta, a lokalno je poznat po svom radu na davanju milostinje i vatrenih propovedi protiv šerijatskog zakona, pobačaja, prava homoseksualaca i od nedavno ograničenja Covid-19. Vlasti su ga više puta kažnjavale zbog organizovanja protesta kršeći zdravstvene mere koje su trenutno na snazi u zemlji, izvestili su kanadski mediji.

Njegovi stavovi učinili su ga metom kritika levičarskih aktivista.

Policija je ovog Uskrsa omela još jednu službu, na drugoj strani Atlantika. Londonska policija pretresla je poljsku rimokatoličku crkvu Hrista Kralja u Balhamu, prisiljavajući otkazivanje službe Velikog petka.

Snimak incidenta postao je viralan i izazvao osudu, kako u Velikoj Britaniji, tako i u drugim zemljama, dok druga strana veruje da je ovo jedina borba protiv onih koji uvode i sprovode mere.

Kurir.rs/Logicno.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track