OVAKO ČEČENSKE SNAGE VEŽBAJU NA ARKTIKU: Pokazali za šta su spremni na minus 30, a tu je bila i NADEŽDA
Foto: Instagram/djihad_95

vojnici ramzana kadirova

OVAKO ČEČENSKE SNAGE VEŽBAJU NA ARKTIKU: Pokazali za šta su spremni na minus 30, a tu je bila i NADEŽDA

Planeta -

Čečenske specijalne snage pokazale su svoje sposobnosti na vojnim vežbama na severnoj obali Jeniseja, gde se temperature spuštaju i do minus 30 stepeni.

Zamenik premijera Čečenije Vakit Usmajev je bio na terenu sa specijalcima Ruske nacionalne garde i instruktorima iz čečenskog Univerziteta Specnaz.

Usmajev je prvo sve pozdravio pozdravom salam alejkum, a potom je uzviknuo Ahmad sila, pozdrav kojim se odaje počast Ahmadu Kadirovu, stradalom ocu današnjeg lidera Čečenije Ramzana Kadirova.

Vežbe su počele na poluostrvu Tajmir još sredinom marta, a predvođene su Danilom Martinovim, specijalnim saradnikom Ramzana Kadirova.

Na programu su bile kontraterorističke vežbe koje su uključivale i ledolomac "Nadeždu". Na snimcima se može videti kako Čečeni napadaju snoumobilima, specijalnim vozilima i helikopterima, a na kraju preuzimaju kontrolu nad brodom.

"Nadežda", inače, ima sposobnost da probija led tako da je plovidba Jenisejom moguća i tokom zime.

Čečenske specijalne snage imaju posebno mesto u Ruskoj nacionalnoj gardi još od osnivanja 2016. godine. Snage Ramzana Kadirova takođe treniraju i na Severnom polu.

Kurir.rs/The Barentsobserver

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja