PRINC FILIP JE KOMENTAROM POTOPIO MEGAN: Prvo mu je bila simpatična kao autsajder, ali je uporedio sa ovom ozlogašenom ženom VIDEO
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga, Profimedia

direktno

PRINC FILIP JE KOMENTAROM POTOPIO MEGAN: Prvo mu je bila simpatična kao autsajder, ali je uporedio sa ovom ozlogašenom ženom VIDEO

Planeta -

Prema novinarki koja prati kraljevsku porodicu, princ Filip je navodno smatrao da je Megan Markl "destruktivna" kao Volis Simpson. Kada su princ Hari i Megan planirali da odustanu od svojih kraljevskih dužnosti, određeni kraljevski članovi bili su upoznati sa tim pre nego što je to uopšte došlo na društvene mreže. Kada je saznao za to, Filipova reakcija je očigledno bila, "Šta, dođavola, rade?"

"Filipov način je da kaže svoje, a zatim se odmakne od situacije jer ne voli da se meša", kaže kraljevska komentatorka i autorka Ingrid Sjuard. "Filip je uvek bio veoma zaštitnički nastrojen prema kraljici, pa ako je neko uznemiri, uznemiriće i njega. Njegova mantra je da je monarhija na prvom, drugom i trećem mestu ".

Sjuard je takođe rekla da se Filip jednom divio Megan, jer je bila autsajder i udala se u porodicu baš kao i on. Ali sada, jednostavno nije mogao da razume zašto bi ona želela da ode i da ne podržava monarhiju. "Harijevo ponašanje mu je potpuno strano", kaže Sjuard. "Ne zaboravite da je ovo čovek koji je dočekao skoro stotu i koji je 68 godina svog odraslog života posvetio podršci monarhiji, a ovo je bio veliki šok ... pa zašto Megan jednostavno ne može odustati od glumačke karijere i podržati je muž i podržati monarhiju? Kao što je znao reći [princezi] Dajani, ovo nije takmičenje u popularnosti, ovo svi radimo zajedno. "

"Za Filipa, čije se celokupno postojanje zasniva na predanosti izvršavanju njegove dužnosti, činilo se da je njegov unuk abdicirao zbog braka sa američkom razvedenom osobom na sličan način na koji se Edvard VIII odrekao svoje krune da bi se oženio Volis Simpson 1936. godine ", nastavlja Sjuard.

Jasno je da je Filip tokom čitavog svog kraljevskog života bio posvećen podržavanju i življenju vrednosti monarhije - i jednostavno nije razumeo zašto Megan i Harri nisu želeli njen deo.

Kurir.rs/doyouremember.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track